hand sanitizers?

Hoe nuttig zijn handdesinfecterende middelen?

Ze zijn nuttig in het ziekenhuis om de overdracht van virussen en bacteriën van de ene patiënt naar de andere door ziekenhuispersoneel te helpen voorkomen. Buiten een ziekenhuisomgeving is het erg moeilijk om aan te tonen dat handdesinfecterende producten nuttig zijn.

Buiten het ziekenhuis vangen de meeste mensen ademhalingsvirussen op door direct contact met mensen die ze al hebben, en handdesinfecterende middelen zullen in die omstandigheden niets doen. En er is niet aangetoond dat ze meer desinfecterende kracht hebben dan alleen je handen wassen met water en zeep.

Handige reiniging

De draagbare handdesinfecterende middelen spelen een rol tijdens het piekseizoen voor het ademhalingsvirus [ongeveer november tot april] omdat ze het veel gemakkelijker maken om uw handen te reinigen.

Het is veel moeilijker als je niest om je handen te wassen dan met een handdesinfecterend middel, vooral als je buiten of in de auto zit. De handdesinfecterende middelen zijn veel handiger, dus ze maken het waarschijnlijker dat mensen hun handen schoonmaken, en dat is beter dan helemaal niet schoonmaken.

Volgens de Centers for Diseae Control (CDC) moet het handdesinfectiemiddel echter correct worden gebruikt om effectief te zijn. Dat betekent dat u de juiste hoeveelheid gebruikt (lees het etiket om te zien hoeveel u moet gebruiken) en wrijf het over de oppervlakken van beide handen totdat uw handen droog zijn. Veeg uw handen niet af en was ze niet na het aanbrengen.

Zijn alle handdesinfecterende middelen gelijk gemaakt?

 

handsanitizing

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat elk handdesinfecterend middel dat u gebruikt ten minste 60 procent alcohol bevat.

Studies hebben aangetoond dat ontsmettingsmiddelen met lagere concentraties of handontsmettingsmiddelen op basis van alcohol niet zo effectief zijn in het doden van ziektekiemen als die met 60 tot 95 procent alcohol.
Met name ontsmettingsmiddelen op basis van alcohol werken mogelijk niet even goed op verschillende soorten ziektekiemen en kunnen ervoor zorgen dat sommige ziektekiemen resistentie tegen het ontsmettingsmiddel ontwikkelen.

Zijn handdesinfecterende middelen en andere antimicrobiële producten slecht voor je?
Er is geen bewijs dat handdesinfecterende middelen op basis van alcohol en andere antimicrobiële producten schadelijk zijn.

Ze kunnen theoretisch leiden tot antibacteriële resistentie. Dat is de reden die het vaakst wordt gebruikt om te pleiten tegen het gebruik van handdesinfecterende middelen. Maar dat is niet bewezen. In het ziekenhuis zijn er geen aanwijzingen voor resistentie tegen handdesinfecterende middelen op basis van alcohol.

Hoewel er geen studies zijn die aantonen dat handdesinfecterende middelen zeker een bedreiging vormen, is er ook geen bewijs dat ze u beter beschermen tegen schadelijke bacteriën dan zeep.
Dus terwijl handdesinfecterende middelen hun plaats hebben – in ziekenhuizen of wanneer u niet bij een gootsteen kunt komen – is wassen met zeep en warm water bijna altijd een betere keuze.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *