Kiembestendig

Kiembestendig uw huis

Tools die u gaat gebruiken

Desinfecterende spray
Alcohol wrijven, wattenbolletjes
Wasdroger
Bleken
Vaatwasser

Snelste oplossingen

Krijg grip op handvatten

Krijg grip op handvatten

Enkele van de meest kiemrijke plekken in huis zijn de hotspots die iedereen aanraakt: deurknoppen, kraanhendels, apparaatgrepen, etc. Bacteriën en virussen kunnen hier tot 48 uur van leven. Zap ze met oppervlakte-desinfecterende sprays die EPA-geregistreerd zijn (controleer het label) – producten die het influenza A-virus op harde oppervlakken doden, zullen ook effectief zijn tegen de H1N1-griepstam. Maar let op: het gebied moet vrij zijn van zichtbaar vuil of smurrie en moet nat blijven met het desinfectiemiddel gedurende de tijd die op het etiket staat vermeld – als het te snel droogt, doe dan een tweede doorgang. Ziektekiemen worden gedood tijdens verdamping, dus laat aan de lucht drogen. Voor niet-natte items, zoals afstandsbedieningen, lichtschakelaars of telefoons, verzadig een watje met ontsmettingsalcohol; knijp de oppervlakken uit en veeg ze voorzichtig schoon zodat er geen vloeistof in komt.

Doe een bedcontrole

Hoewel veel rust helpt bij het genezen van verkoudheid, laat het ook beddengoed en bankaccessoires goed wassen. Schep lakens en kussenslopen op, evenals badhanddoeken, en was ze in warm water. Kies om te drogen de antibacteriële cyclus, als uw droger er een heeft; gebruik anders de hoogste temperatuurinstelling. Voor bankspreien, kussens en hoezen, was volgens de aanwijzingen op het etiket (voor niet-wasbare stoffen, spritz met een stofveilige desinfecterende spray, maar test eerst op een verborgen plek). Was uw handen na het aanraken van vuil beddengoed. Omdat bacteriën in de wasmachine kunnen blijven zitten, is het een goed idee om de machine te ontstoppen door een normale warmwatercyclus (minus kleding) uit te voeren met een dosis bleekmiddel toegevoegd.

Pak de andere ickies aan

Pak de andere ickies aan

Je instinct kan zijn om de vaat zorgvuldig schoon te maken, maar de CDC zegt dat je dat niet hoeft te doen: was ze gewoon zoals gewoonlijk in de vaatwasser of in de gootsteen met heet water en afwasmiddel. Het is slim om de zieke een nieuwe tandenborstel te geven (die sowieso om de drie maanden moet worden vervangen). De grotere zorg: vuile tissues. Maak de prullenbakken leeg en ga over de bakken met desinfecterende doekjes of spray, of laat kleine plastic door een vaatwasmachine lopen.

Maak het de volgende keer gemakkelijker

Plaats flessen handdesinfectiemiddel op alcoholbasis (ten minste 60 procent) op handige locaties in huis om het gebruik te stimuleren, naast het regelmatig wassen van de handen.
Geef de patiënt een specifieke handdoek of, nog eenvoudiger, gebruik papieren handdoekjes.
Bekleed afvalbakken met plastic zakken – of doe papieren zakken in het bed, bad en woonkamers als tissuebakken – voor gemakkelijke verwijdering.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *